میلگردهای آهنی به چهار دسته A1 تا A4 تقسیم بندی می شوند. در بین این دسته بندی ها نوع A2 و A3 که جزو میلگرد آجدار هستند بیشترین استفاده را در ساختمان سازی دارد. از این رو تشخیص این نوع میلگرد اهمیت بسیاری پیدا می کند. در زیر تفاوت های آن ها را برمیشماریم.
ویژگی های توصیفی میلگرد A2
میلگرد A2 خم پذیر است و از انعطاف پذیر تری خوبی برخوردار است. یعنی خم شدنش با نرمی همراه است. این مدل را به راحتی تا خم های 90 درجه و حتی بیشتر میتوان خمکاری کرد. شکل آج در میلگرد A2 به شکل فنری است. در میلگرد های A2 آج ها بصورت موازی هستند ولی در میلگرد های A3 آج ها بصورت هفتی/هشتی هستند.
A2 دارای تنش جاری ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. میلگرد A2 برای عملیات ساختمانی و ساخت خاموت مناسب بوده و انجام عملیات جوشکاری روی آن در صورت اجبار میسر بوده که البته توصیه میشود در صورت امکان از جوشکاری آن پرهیز گردد. این نوع میلگرد با نام آج 340 نیز معروف است.
ویژگی های میلگرد A3
میلگرد A3 تردتر و شکننده تر از A2 است. این میلگرد به دلیل مقاومت بالاتر در ستون ها استفاده می شود. در میلگرد A3 آج ها به صورت ضربدری حک شده است اما در A2 به صورت منفرد هستند. تنش جاری و تنش گسیختگی آن به ترتیب ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. خمکاری این نوع میلگرد خصوصا زوایای تند نباید انجام شود و جوشکاری آن ممنوع است. میلگرد آج 400 از دیگر نام های A3 است.
نحوه تشخیص میلگرد A2 از A3
- الف) شکل آج
در A2 شکل آج به صورت فنری شکل و مارپیچی است و در میلگرد A3 آج ها مورب یا جناقی هستند.
این تفاوت های ظاهری مواردی است که طبق استاندارد میبایست لحاظ شود. ولی سودجویان ممکن است میلگردی با ظاهر آج A3 عرضه کنند که ویژگی های کیفی میلگرد نوع A2 را داشته باشد. یعنی از آج A3 استفاده شود ولی مقاومت فیزیکی و شیمیایی آن با میلگرد A2 سازگار باشد. بدین ترتیب باید با انجام آزمایشات نوع میلگرد مشخص گردد.
- ب) علائم حک شده روی میلگرد
روی بدنه میلگرد در کنار نام تجاری تولید کننده علائمی همچون JU ، JT ، CU ، CT درج شده است. حرف J نماد میلگرد A2 و حرف C نشان دهنده استاندارد میلگرد A3 است. همچنین حرف T نشان دهنده روش تولید میلگرد به صورت ترمکس و U نشان دهنده میلگرد آلیاژی است.
- پ) برگ آنالیز میلگرد
مهمترین روش قطعی و تشخیصی نوع گرید میلگرد همین برگه می باشد. در این برگه که توسط تولید کننده، همراه با بارنامه ارائه می گردد مشخصات گوناگونی نظیر: خواص فیزیکی، وزن، کشش، درصد عناصر، روش تولید، گرید و … درج شده است. بدین ترتیب برگ آنالیز راه حل قطعی و بدون خطای تشخیص نوع میلگرد خواهد بود.
برای دریافت آخرین قیمت میلگرد می توانید با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.