تاریخچه جدول اشتال
خانم مارتا اشنایدر بورگر (Martha Schneider-Bürger) در سال ۱۹۳۸ میلادی در شهر sterkrade آلمان به دنیا آمد. وی تحت تاثیر پدر خود که در سالهای 1896 تا 1898 سرپرستی پل فولادی بر رودخانه Rheinbruche مابین دوسلدرف و اوبرکاسل را بر عهده داشت قرار گرفت و به کار او علاقمند شد.
مارتا اشنایدر از سال 1923 تا 1927 در دانشکده فنی کارسروهه و مونیخ به تحصیل در رشته ی استاتیک و ساختمانهای فولادی پرداخت. او اولین مهندس ساختمان زن آلمانی بود. بعد از فارغ التحصیل شدن در یک شرکت مهندسی شروع به کار کرد و در سال 1929 شغل خود را به عنوان مدیر مرکز مشاوره برای مصرف فولاد که امرزه “مرکزاطلاعات فولاد” نامیده می شود تغییر داد.
خانم اشنایدر بورگر بیشتر از 70 سال کارشناس و سرپرست در مورد پروفیل های فولاد بود و تجربیات بسیاری اندوخت. وی سر انجام در تاریخ 2001.9.25 در سن 98 سالگی درگذشت.
کتاب جدول اشتال
کتاب جدول اشتال (Stahlbau Profile) کتابی هست حاوی جداول وزن، ضخامت، مساحت سطح مقطع و سایر مشخصات استاندارد انواع مقاطع فولاد ساختمانی است. در این کتاب، مهمترین پروفیلها، مواد اولیه نوع اتصال، مقررات ساخت و سازهای فولادی در یک مجموعه کامل و فشرده گردآوری شده است. سطح مقطع پروفیل، ممان اینرسی و شعاع ژیراسیون نیز از دیگر مباحث کتاب اشتال است. این کتاب بین دانشجویان عمران و افرادی که با پروفیل های آهنی در ارتباط هستند محبوبیت بسیاری دارد. طراحان ساختمانی با رجوع به جداول کتاب اشتال از استانداردهای وزنی آن استفاده می کنند تا ضمن افزایش دقت کار و کاهش خطا در زمان نیز صرفه جویی کنند.
کتاب جداول اشتال بی شک از بهترین هندبوک های مرجع در زمینه عمران می باشد. به کمک این کتاب می توان وزن انواع پروفیل نظیر تیرآهن را تخمین و سپس قیمت تیرآهن را نیز به نسبت وزن استخراج نمود.
راهنمای استفاده از جداول اشتال
به منظور استفاده از ارقام جداول اشتال ابتدا وارد جداول پروفیل مربوطه می شویم. در ستون مساحت کوچکترین عددی را که بزرگتر یا مساوی مقدار فولاد مورد نیاز ما باشد را پیدا می کنیم. سپس سایز پروفیل متناظر با همان سطح را به عنوان جواب اولیه استفاده می کنیم.
سپس کنترل های لازم برای مقطع را با استفاده از سایر اطلاعات آن نمره انجام می دهیم. در صورتی که جواب نداد از مقطع بالاتری استفاده می کنیم. از همین روش برای به دست آوردن حداقل آرماتور به کار رفته در مقاطع بتن مسلح و به کار بردن بهینه ترین حالت میلگرد گذاری از جدول اشتال میلگردها استفاده می شود. برای متره و برآورد مصالح ساختمانی این جدول پرکاربرد است.
برای مثال جهت به دست آوردن وزن پروفیل به کار رفته در یک پروژه ساختمانی، ابتدا تعداد و طول به کار رفته از آن پروفیل را از روی نقشه استخراج می کنیم و سپس با استفاده از وزن مخصوص به ازای هر متر طول آن پروفیل که در جدول اشتال موجود می باشد و ضرب این آیتم ها در هم، وزن کلی را به دست می آوریم. برای به دست آوردن وزن انواع پلیت به کار رفته در صفحه ستون ها، سخت کننده ها، قیدهای اتصال مقاطع دوبل و … باید ابتدا حجم پلیت را بر اساس ابعاد آن به دست آورده و آن را در وزن مخصوص فولاد یعنی 7850 کیلوگرم بر متر مکعب ضرب نمود.
دانلود جدول اشتال
در زیر pdf کاربردی از مجموعه جداول اشتال گردآوری شده است. با دریافت آن می توانید به ارقام و محاسبات این کتاب دسترسی داشته باشید. کتاب اشتال حاوی اعداد و ارقامیست که می توان وزن پروفیل و مقاطع فولادی را حساب نمود.