پروفیل ناودانی از جمله آهن آلات فلزی است که مصارف صنعتی، ماشین سازی و عمرانی دارد. این قطعه فولادی به دلیل شکل ظاهری در ساخت تجهیزات، وسایل صنعتی، ساختمانی و تاسیسات کاربرد فراوانی دارد. دو نوع استاندارد ابعادی UPE و UPN در زمان ساخت این محصول به کار برده می شود.
انواع ناودانی
– شکل مقطع
ناودانی از نظر شکل به دو صورت U و C تولید می شود. مدل C که به UPE نیز معروف است، دارای بال های موازی و U با نام UNP بال هایی مخروطی مانند دارد.
– فرآیند تولید
برخی از کارخانجات این پروفیل را از ابتدا به صورت یک تکه با نوردکاری تولید و به شکل نهایی می رسانند که به آن ناودانی فابریک گفته می شود. برخی دیگر ورق آهنی با ضخامت معین را خم کاری کرده تا به شکل مد نظر برسند که به آن ناودانی پرسی اطلاق می شود.
– وزن
یکی دیگر از تقسیم بندی های این پروفیل مقدار وزن شاخه است.از این رو به دو دسته ناودانی سبک و ناودانی سنگین تفکیک می شوند. در حال حاضر اغلب تولیدات کارخانجات داخل کشور از نوع سبک است.
روش ساخت ناودانی
نوردکاری شمش های آهنی از متداول ترین روش های تولید پروفیل است. نورد عبارت است از تغییر شکل شمش آهن به وسیله حرکت از لابلای غلطک به منظور تغییر شکل و اندازه توسط نیروی اصطکاک. محصول تولید شده با این روش ناودانی فابریک نام دارد. البته برای تولید می توان از روش رول فرمینگ به منظور تغییر شکل و ایجاد باله های محصول استفاده نمود. بدین صورت که ورق با ضخامت و ابعاد از پیش تعیین شده به کمک نیروی پرسی به صورت یک تکه خم می خورد که به ناودانی پرسی مشهور است.
جدول وزنی ناودانی
برای محاسبه وزن میبایست به جدول وزن ناودانی مراجعه نمود. معمولا وزن ناودانی ایرانی پایین تر از جداول اشتال است. اما در حالت کلی برای به دست آوردن این وزن از فرمول زیر استفاده می شود. هر چند روش های مختلف دیگری برای محاسبه این وزن وجود دارد. این نکته را باید در نظر داشت که وزن شاخه تولیدی در شرکت های مختلف با یکدیگر فرق دارد.
نامگذاری ناودانی بر مبنای ارتفاع است که فاصله خارجي بين دو بال بر روي محور عرضي آن را نشان می دهد. یعنی اگر ارتفاع ناودانی 8 سانتی متر باشد به اختصار به آن ناودانی 8 گفته می شود.
کاربرد ناودانی
ناودانی پروفیلی باز است که به دلیل شکل ظاهری در ساخت استراکچر ماشین آلات، اسکلت کامیون، چارچوب، بسیار مناسب است. از دیگر موارد مهم کاربری ناودانی ساخت قفسه های فروشگاهی و انبار داری است که با مدل های مشبک این محصول تولید می شود. ساخت ریل های کشویی کابینت آشپزخانه نیز از مصادیق کاربرد این پروفیل است.
قیمت ناودانی
بازار فلزات همیشه دارای افت و خیز های فراوان بوده است. قیمت ارز، طلا و عرضه جهانی سبب می شود قیمت انواع آهن آلات ساعتی و روزانه دچار فراز و فروت باشد. از این رو برای تعیین قیمت ناودانی می بایست به صورت تلفنی تایید نهایی را از فروشنده دریافت نمایید.
آخرین قیمت ناودانی در بازار

بروزرسانی: 1403/12/14

بروزرسانی: 1403/12/14

بروزرسانی: 1403/12/14